-273 °C

Szakrális geometria és modern design – bemutatták Varga Klaudia kollekcióját

 

jzs – 2014.07.11.

Varga Klaudia azt vallja, a divatot nem követni, hanem teremteni kell, ezért úgy érzi, minden alkotás és kreáció attól lesz egyedi, hogy belülről, intuitív módon jön, külső behatásoktól mentesen. A formabontó Poisonist táskái és tárcái mostantól a budapesti Black Box Store polcain várják a „tucatdivat”-ra ráunt vásárlókat.

 

Amikor először sercent bőr japán pengém alatt, morbid izgalom és kaján öröm lett úrrá rajtam. Sosem fogom elfelejteni azt a pillanatot. Tudtam, hogy hazaérkeztem.

 
SONY DSC
fotó: Kelle Emese
 

A fenti idézet annak a feltörekvő magyar dizájnernek a mottója, aki a budapesti Black Box Concept Store legújabb üdvöskéje. A „feketedoboz” merészen száll szembe a városi tucatüzletek kínálatával és feltörekvő hazai divattervezők kollekcióit vonultatja fel abszolút korrekt árakon.

 
SONY DSC
fotó: Kelle Emese
 

Ezúttal Varga Klaudiának, vagyis a Poisonist megálmodójának „szúrós, szögletes, hegyes” Sacred Geometry összeállítása debütált, egyedülállóként a hazai divatvilágban. A tervezőnő különféle „szőrökkel és bőrrel” dolgozik, egyedi táskái és tárcái pedig formavilágukban a „szakrális geometriát” ötvözik a mai modern trendekkel.

 
fotó: Kelle Emese
 

A Poisonist fél évvel ezelőtt készült el a kollekcióval, a híre pedig azonnal elterjedt, mivel olyan márkával állunk szemben, ami fittyet hány a fő divat vonulatokra és saját magából merít – mindezt pedig roppant alázatosan teszi.

 
SONY DSC
fotó: Kelle Emese
 

A bemutatón a tervezőnő arról beszélt, hogy tulajdonképpen nem is maga a megvalósult tárgy, ami motiválja munka közben, hanem maga a matéria, ugyanis a bőr iránti szenvedélye már nagyon régóta tart. Elmesélte, négy évvel ezelőtt megismerkedett későbbi mentorával, Bráda Judittal, a MOME textil szak, bőr szakirányának egyik mesterével, aki azóta is okítja őt a bőr szabásának és varrásának mikéntjére.

 
fotó: Kelle Emese
 

Varga Klaudia azt vallja, a divatot nem követni, hanem teremteni kell, ezért úgy érzi, minden alkotás és kreáció attól lesz egyedi, hogy belülről, intuitív módon jön, külső behatásoktól mentesen. A Poisonist fantázianév – az egyébként angol nyelv és kommunikáció szakon diplomázott – tervezőnő szerint leginkább a méregkeverő szóval azonosítható.

Mint mondta, ha képet akarna társítani a saját alkotói folyamatához, leginkább úgy tudná elképzelni magát, hogy egy középkori vár nyirkos falai közt, az éjszaka leple alatt kísérletezik különféle szőrökkel és bőrökkel. Nem csak a Poisonist víziója, a végeredmény is formabontó, az egyedi kreációkat pedig mostantól a Black Box Concept Store polcain találjátok meg.

 
 

LEGOLVASOTABB CIKKEK

cs2

Nyolc érdekesség a Marvel képregényről

Megtörte a csendet Ördög Nóra

Ördög Nóra ősztől már a TV2-n vezet műsort

Vélaszolt a Zing Burger

Magyar győzelem a CSIO díjugrató Világ Kupán

Történelmet írtak Babosék

Egy nap Pokorny Liával

Szívmelengető hagyomány-bemutatjuk a vándorbölcsőt

IMPRESSZUM ADATVÉDELEM FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK KÖZÖNSÉGSZOLGÁLAT