-273 °C

Phelps önmagát keresi

 

2014.10.07.

Az amerikai úszószövetség hétfőn hat hónapra felfüggesztette Michael Phelpset, visszaléptette a jövő évi világbajnokságtól és megvonta tőle anyagi támogatását, büntetésül amiért a tizennyolcszoros olimpiai bajnok úszót a múlt héten másodszor is őrizetbe vették ittas vezetésért.

 

A bejelentett szankciók nem akadályozzák meg, hogy Phelps folytassa edzéseit North Baltimore-i klubjában, de 2015. március 6-ig eltiltják őt a nemzeti szövetség által rendezett versenyektől. Az amerikai úszószövetség emellett megállapodott Phelpsszel, hogy a versenyző nem lehet ott a jövő augusztusban Oroszország által megrendezendő kazanyi úszó vb-n.

 
article-2177613-142F41BB000005DC-904_634x422
Forrás: dailymail.co.uk
 

A CNN amerikai hírtévé vasárnapi híradása szerint minden idők legsikeresebb olimpikonja néhány nappal újabb ittas vezetési ügye után a Twitteren arról értesítette követőit, hogy egy olyan programban fog részt venni, amely segít neki abban, hogy jobban megértse önmagát. Az olimpiai játékokon huszonkét érmet szerző úszót múlt kedden vették őrizetbe szülővárosában, a Maryland állambeli Baltimore-ban, amiért Land Roverjével 84 mérföldes óránkénti (135 km/h) sebességgel hajtott egy olyan szakaszon, ahol 45 mérföld per óra (72 km/h) a megengedett maximális sebesség. A most huszonkilenc éves úszónak nem először gyűlt meg a baja a törvénnyel ittas vezetés miatt. Tíz éve, 2004-ben, az athéni olimpia után nem sokkal egy hasonló eset miatt tizennyolc hónapnyi próbaidőre bocsátották.

 

Forrás: MTI/AP

 
 

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebook-on is, itt!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

cs2

Végre megérkeztek Szegedre a medvék

Elhunyt a világ legidősebb bohóca

Szűk körben ünnepelt Brigitte Bardot

 
IMPRESSZUM ADATVÉDELEM FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK KÖZÖNSÉGSZOLGÁLAT