-273 °C

Szűk körben ünnepelt Brigitte Bardot

 

2014.09.29.

A lesifotósok nagy bánatára a nyilvánosságtól elzárva, csak férje és néhány közeli barátja, főleg állatvédő alapítványának tagjai társaságában ünnepelte 80. születésnapját vasárnap Brigitte Bardot egykori francia filmdíva, az ötvenes-hatvanas évek szexszimbóluma.

 

Születésnapja alkalmából az exszínésznő azt kérte rajongóitól, hogy menjenek el a legközelebbi állatmenhelyre és fogadjanak örökbe egy cicát vagy kutyát, valamint egyenek kevesebb húst. Egyik barátja, Henry-Jean Servat író-újságíró azt mondta az AFP-nek, hogy “BB egyáltalán nem akart semmit a születésnapjára”.

 
images
fanpop.com
 

Hírességek nem is voltak jelen vasárnap Bardot-nak a dél-franciaországi Saint-Tropez közelében, Madrague-ban lévő otthonában, viszont a rajongók kétszázötven csokor virágot helyeztek el a kapujánál, Karl Lagerfeld divattervező pedig “monumentális” orchideacsokrot és egy “rendkívül jelentős” összegről szóló csekket küldött a színésznő alapítványának. Születésnapja előtt Brigitte Bardot azt mondta a francia hírügynökségnek, hogy állatvédő alapítványa jelenti az életét. A nyolcvanéves filmdíva, aki 1973 óta nem forgatott, csak pénteken jelent meg rövid időre a nyilvánosság előtt, a Saint-Tropez-i kikötőben, ahol a Sea Sheperd környezetvédő szervezet róla elnevezett, éppen egy delfinvédelmi misszióról visszatért trimaránja előtt fotózkodott.

 
images
telegraph.co
 

Bár BB ismertsége a filmezéstől való visszavonulás óta sem csökkent, hála elszánt állatvédő tevékenységének, imázsán rontott, hogy öregedésével párhuzamosan egyre közelebb került a Nemzeti Front szélsőséges nézeteihez, öt alkalommal bíróság is elmarasztalta társadalmi csoportok elleni uszítás miatt. Férje, Bernard d’Ormale is ismert szélsőjobboldali politikus.

 
 

Ha tetszett a cikkünk, lájkolj minket Facebook-on is, itt!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

cs2

Szerintünk a Budweiser arra játszik, hogy elbőgjük magunkat

Szobrot állítottak Larry Hagmannak

Óriássá nőtte ki magát a szívmelengető ötlet

 
IMPRESSZUM ADATVÉDELEM FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK KÖZÖNSÉGSZOLGÁLAT