-273 °C

Végre megérkeztek Szegedre a medvék

 

2014.10.06.

Régi vágyuk válik valóra a Szegedi Vadaspark látogatóinak: megérkeztek és hamarosan a közönség is láthatja a medvéket – közölte a város polgármestere vasárnap, amikor örökbe fogadta a Berlinből érkezett Kodat és Kenait.

 

Botka László (MSZP) elmondta: a medveház és környezetének kialakítása 40 millió forintba került, amelyből 25 millió forintot biztosított a szegedi önkormányzat mint a vadaspark tulajdonosa, illetve 15 millió forint volt a park saját forrása.     A medvék érkezését egy már hagyományos felmérés előzte meg. A vadaspark ugyanis a látogatókat kérdezi meg, hogy milyen állatot szeretnének látni a jövőben. A listát a medve vezette.

 
Download.aspx
Fotó: MTI/Rosta Tibor
 

„A medve nagyon fontos szerepet tölt be az emberi kultúrtörténetben, kinek ne lett volna játék mackója kisgyermek korában, tehát a medve a legjobb PR-os a világon, hiszen mindenki szereti”- fogalmazott a polgármester. Hozzátette: a kívánságlista élén most már az orrszarvú áll, tehát a neki szánt kifutó kialakítása lesz a következő feladat. Veprik Róbert a park igazgatója elmondta: a két fekete medve, mely most még karanténban van, ideiglenesen érkezett Szegedre a berlini állatkertből. Hamarosan ugyanis a veresegyházi Medveotthonnal cserélve, két egykori filmes, nyugdíjas barnamedve költözik majd a városba.

 
 

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebook-on is, itt!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

cs2

Elhunyt a világ legidősebb bohóca

Szűk körben ünnepelt Brigitte Bardot

Szerintünk a Budweiser arra játszik, hogy elbőgjük magunkat

 
IMPRESSZUM ADATVÉDELEM FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK KÖZÖNSÉGSZOLGÁLAT