-273 °C

Für Anikó és Kováts Adél a Terápia második évadáról – a pszichológus szerelmei

 

2014.10.08.

Hogyan dolgozzunk fel egy zátonyra futott házasságot? Újra éledhet több évtized után egy gyermekkori szerelem lángja? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Terápia második évadában Dargay András – a problémákat azonban most nem a páciensek vetik fel, a pszichológus saját maga miatt keresi a válaszokat. Für Anikó a Mácsai Pál által alakított pszichológus exfeleségét, Kováts Adél pedig egy rég elfeledett szerelmet alakít az HBO saját gyártású sorozatának új részeiben. A színésznők a forgatás kulisszatitkairól és az érzelmi viharokról meséltek.

 

Mácsai Pál karakterének szerelmi élete zátonyra fut a Terápia első évadának végén: házassága tönkremegy, páciense iránti fellángolása pedig beteljesületlen marad. Így a férfinak ötvenen túl, egy válást követően legénylakásba költözve kell az életét rendbe hoznia. A pszichológusnak ráadásul szembe kell néznie múltjával, és a nőkkel való viszonyát is tisztáznia kell.

Juditot, Dargay András egykori feleségét Für Anikó alakítja.

 
Fur_Aniko_2
Für Anikó – Fotó: HBO/Vermes Kata
 

András és Judit házassága teljesen megromlott, úgy döntöttek külön folytatják életüket. A második évad kezdetén már külön élnek. Ennek ellenére megmarad közöttük a kapcsolat, hiszen valaha összetartoztak és a gyerekek is összekötik őket. A feleség talán már visszakozna, András életében azonban felbukkan egy régi-új szerelem. Ő talán már lezárta ezt a kapcsolatot, és továbblépett.” – árulta el Für Anikó, aki azt is elmesélte, hogy karakterének felbukkanása a második évadban a hazai írógárdának köszönhető.

Úgy tudom, hogy az eredeti sorozat második évadában Dargay felesége egyáltalán nem szerepel, a magyar adaptáció ebben is újdonságot hoz a többihez képest. Judit több alkalommal is feltűnik a képernyőn: egy családi tragédia és a gyerekek miatt találkoznak Dargayval.” – mesélt a kulisszatitkokról Für Anikó.

Dargay Andrást a válást követően gyerekkori szerelmével hozza össze az élet, a különleges nőt Kováts Adél alakítja.

 
Kovats_Adel
Kováts Adél – Fotó: HBO/Vermes Kata
 

András és Annamária kiskoruktól egy házban nőttek fel, gyerekkori barátságból alakult ki a fiatalkori szerelem. Később a kapcsolat megszakad és csak hosszú évek után, egy véletlen folytán találkoznak újra.” – árulta el az Annamarit alakító színésznő.

„Sok olyan esetről tudok, amikor valaki újra összekerül gyerekkori szerelmével és jól működő kapcsolatot alakítanak ki egymással. Úgy gondolom, hogy ennek megvannak a valóságos lelki alapjai: a nagy fiatalkori szerelmek mély nyomot hagynak az emberben. Az első élmények minden emberi kapcsolatban meghatározó erővel bírnak, a fiatalkori barátságok, szerelmek és az első szexuális tapasztalatok egyaránt kihatnak egész életünkre. Ilyenkor rögzül, hogy mennyire fogunk bízni a másikban, és hogy mennyire leszünk felszabadultak egy kapcsolatban. Ugyanakkor az ilyenkor átélt csalódások is meghatározóak maradnak, és testi frusztrációkat eredményezhetnek. Az ilyen traumákon dolgozni kell, ha szükséges pszichoterapeuta segítségével.” – vallja Kováts Adél.

 

A Terápia új évadát október 27-től tűzte műsorra az HBO.

 
 

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebook-on is, itt!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

cs2

Filmpremierek az első magyar filmhéten

Olasz komédia a Belvárosi Színházban

Keresik az év szavát

IMPRESSZUM ADATVÉDELEM FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK KÖZÖNSÉGSZOLGÁLAT