-273 °C

Rosszul lett B.B. King, lemondta koncertjeit

 

2014.10.08.

Betegség miatt lemondta turnéjának hátralévő koncertjeit B.B. King világhírű amerikai bluesgitáros, aki a múlt héten lett rosszul a színpadon egy chicagói fellépés alatt.

 

A nyolcvankilenc esztendős King a chicagói House of Blues koncertcsarnokban lépett fel péntek éjszaka, amikor hirtelen rosszul lett. “Azonnal megvizsgálta őt egy orvos, aki kiszáradást és kimerültséget állapított meg nála, ezért a most zajló turné hátralévő nyolc koncertjét lefújjuk” – adta hírül a zenész honlapja.

 
BB-King
Fotó: thefabempire.com
 

King állapotáról egyelőre nem közöltek további információt. A Mississippi államban született Kinget minden idők egyik legjobb gitárosaként tartják számon. A Rolling Stone magazin 2003-ban harmadik helyre sorolta Jimi Hendrix és Duane Allman után. King számos gitárosra volt nagy hatással, köztük Eric Claptonra, és 1987-ben iktatták be a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. A BB King: The Life of Riley (BB King: Riley élete) című dokumentumfilm a mississippi ültetvényektől kezdve egészen a nemzetközi hírnévig követi végig a veterán zenész életét.

 

Forrás: MTI

 
 

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebook-on is, itt!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

cs2

Nőstény gepárdok Nyíregyházán

Bloggerünk Kiskunmajsán: miért nincs a Feszty-körképen rigó?

Önkéntes orvosok indulnak Erdélybe 

IMPRESSZUM ADATVÉDELEM FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK KÖZÖNSÉGSZOLGÁLAT