-273 °C

Csokis tücsök New Orleans-ban

 

2014.10.13.

Csokiszökőkútba mártott, fogpiszkálóra szúrt tücsköket, hernyókat és egyéb édes csemegeként elkészített rovarokat kínáltak a hétvégén egy New Orleans-i természettudományi múzeumban.

 

A bogármenüt a lepkéket és rovarokat bemutató Audubon Butterfly Garden and Insectarium vette fel az étlapjára. A kétezer-egyszáz négyzetméteres létesítmény a legnagyobb, kifejezetten a bogaraknak szentelt különálló múzeum. Élő bogarak ezreinek – köztük csótányoknak, darazsaknak, méheknek, hangyáknak és termeszeknek – ad helyet, emellett lepkekiállítás is található benne.

 

shutterstock_142006117-chapulines-main

 

A rovarokból készült ételeket felvonultató konyhája ugyancsak nagy vonzerő: évente ezrek keresik fel a múzeum Bug Appetit elnevezésű konyháját, ahol hatlábú élőlényeket és hernyókat főznek és szervíroznak. Azért van egy olyan kávézója is a múzeumnak, amelyben bogármentes ételekkel várják a kevésbé bevállalós ínyenceket. “Bárcsak rá tudnám venni, hogy úgy egye a zöldségeket is, mint a bogarakat” – kívánta egy nyolcéves kislány édesanyja, miután gyermeke három csokiba mártott hernyó után visszatért repetázni a karamellizált tücsökből a hétvégi bemutatón.

 
 

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebook-on is, itt!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

cs2

Bagdy Emőke: Pihenni muszáj!

Több mint százmilliárd forintról mondunk le önként

Biciklivel boldogabb az élet

IMPRESSZUM ADATVÉDELEM FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK KÖZÖNSÉGSZOLGÁLAT