Bagdy Emőke: pihenni muszáj!

 

2014.10.01.

A NeMaradjLe.hu felmérései alapján az elmúlt években teljesen átalakultak a magyarok nyaralási szokásai. Egyre többen ismerik fel, hogy az évente egyszeri utazás kihagyhatatlan, ezért, ha nyáron nem jött össze, pótoljuk azt ősszel, hiszen a kiégést megelőzni sokkal egyszerűbb feladat, mint gyógyítani. Bagdy Emőke klinika szakpszichológus szerint évente legalább egyszer szükségünk van kéthetes regenerációra. 

 

Meglepő statisztikai eredményeket hozott a NeMaradjLe.hu legfrissebb felmérése, miszerint csaknem tíz százalékkal utaztak többen szeptemberben, mint augusztusban. Az adatok megerősítik a szakemberek megfigyeléseit, hogy a kiégést megelőző módszerek mellett, mint például vitaminkúra, stresszoldás, salaktalanítás, homeopátia, az utazás sem elhanyagolható. Bagdy Emőke a pszichológiatudomány legelismertebb szakembere szerint a legideálisabb, ha főszezonban megyünk nyaralni több szempontból is, de ha a nyáron nem volt lehetőség, pótoljuk azt ősszel, mert utazni, pihenni muszáj.

 

Bagdy Emoke (5)

 

A nyaralás nem hagyható ki! Szükségünk van évente legalább egyszer kéthetes regenerációra, feltöltődésre biológiai szempontból. Azt ajánlanám mindeninek, hogy inkább egyszer utazzunk el hosszabb időre, tekintve a rákészülési és visszarázódási időt, de ha mégsem tudjuk megoldani a hosszabb kikapcsolódást, egy hosszúhétvége is sokat segíthet a mai rohanó világban.” – mondta Bagdy Emőke.

Általános elgondolás, miszerint az augusztus a nyaralások főszezonja, de a közhidelemmel ellentétben ma már a június a legerősebb hónap.

 

Nemaradjle2

 

Minket is meglepett a legfrissebb felméréseink eredménye. A legmeghökkentőbb változás, hogy míg tavaly közel 20 százalékkal, addig idén már 30 százalékkal többen időzítették júniusra nyaralásukat. Mindezzel megdőlt a mítosz, már nem az augusztus a szabadságolások hónapja.” – nyilatkozta Szalay Ákos, a NeMaradjLe.hu marketingért felelős vezetője.

 
[facebook_like_button]
 

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket a Facebook-on is, itt!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

cs2

Ingyenes mellrákszűrések október első napján

Biciklivel boldogabb az élet

Milyen az Ironman belülről – személyes beszámoló