2014.10.13.
Csokiszökőkútba mártott, fogpiszkálóra szúrt tücsköket, hernyókat és egyéb édes csemegeként elkészített rovarokat kínáltak a hétvégén egy New Orleans-i természettudományi múzeumban.
A bogármenüt a lepkéket és rovarokat bemutató Audubon Butterfly Garden and Insectarium vette fel az étlapjára. A kétezer-egyszáz négyzetméteres létesítmény a legnagyobb, kifejezetten a bogaraknak szentelt különálló múzeum. Élő bogarak ezreinek – köztük csótányoknak, darazsaknak, méheknek, hangyáknak és termeszeknek – ad helyet, emellett lepkekiállítás is található benne.
A rovarokból készült ételeket felvonultató konyhája ugyancsak nagy vonzerő: évente ezrek keresik fel a múzeum Bug Appetit elnevezésű konyháját, ahol hatlábú élőlényeket és hernyókat főznek és szervíroznak. Azért van egy olyan kávézója is a múzeumnak, amelyben bogármentes ételekkel várják a kevésbé bevállalós ínyenceket.
“Bárcsak rá tudnám venni, hogy úgy egye a zöldségeket is, mint a bogarakat” – kívánta egy nyolcéves kislány édesanyja, miután gyermeke három csokiba mártott hernyó után visszatért repetázni a karamellizált tücsökből a hétvégi bemutatón.
[facebook_like_button]
Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebook-on is, itt!
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK