Menő szendvics suliba vagy munkába (és finom persze)

 

2014.09.22.

Így a tanév kezdetén, a szendvics egy igazán közkedvelt étel a diákok életében. Egyszer kiszámoltam, hogy egy átlagos középiskolai diák négy év alatt kb. 1400-1600 darab szendvicset fogyaszthat el. Az alábbi recept egy kicsit eltér a mainstream vajas-parízeres szenyától.

 

Az a jó benne, hogy az alapját variálhatjuk, nem kell a megszokott kenyérnél ragadnunk, használhatunk hozzá bagelt, kiflit, ciabattát vagy akár házi készítésű hamburger buciba is tehetjük. A siker garantált. Íme:

 

szendó1

 

Hozzávalók:

 

– Friss kifli/kenyér/ciabatta

– 5 dkg csirkemell (4-5 szeletben)

– Kápia paprika

– Sárgarépa

– Saláta

– Méz

– Mozarella

 

majonézhez:

– 3 tojássárgája

– Fél tk. só

– Negyed tk. porcukor

– Egy tk. mustár

– 250-300 ml étolaj

 

 

Kezdésnek készítsük el a majonézünket, amivel majd a kiflinket kenjük meg. Először is tegyük az összes hozzávalót a hűtőbe, ha hidegek az alapanyagok, jobban összeáll. A tojássárgákat verjük habbá, kb. másfél percen át egy habverő segítségével. Majd ízesítsük a fűszerekkel illetve a porcukorral. Óvatosan adagoljuk hozzá az étolajat, hogy felvegye és végeredményül egy finom krémes állagú majonézt kapjunk.

Vágjuk hosszában félbe a kiflit és kenjük meg az isteni majonézünkkel. A csirkemell szeleteket fűszerezzük sóval, borssal és süssük ki őket egy serpenyőben, nagy lángon. Ha megsültek, azonnal tegyük a majonézágyas kiflinkre, amit egy szelet salátának kell követnie. Próbáljuk meg mindenhol lefedni a kiflink felületét salátával, az se baj, ha egy kicsit kilóg belőle. Ezek után vágjunk a paprikából félköröket, egy hámozó segítségével húzzunk szeleteket a répánkból és egy kevés olajon sóval, borssal futassuk meg, majd ha leszedtük a tűzhelyről egy fél kávéskanál mézzel forgassuk át a serpenyőben.

 

szendó2

 

Most a paprika-répa mixünket helyezzük a zöld salátaágyunkra. És már csak egyetlen szereplő maradt ki a buliból, a mozarella. Vágjunk gusztusos, vékony csíkokat belőle és fektessük a szendvicsünk tetejére, amit zárjuk is le a kifli tetejével.

 

szendó3

 

Ennyi volna a mutatós szendvics titka, most már bátran lehet villantani vele a haveroknak, az iskolában, meccsnézés közben vagy a buszra várva majszolni a megállóban.

 

szendó4

 

Jó étvágyat!

 

Gasztro Akrobata Levi

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

cs2

Vaníliás őszibarack dzsem Mamabella receptje alapján

Bánatűző süti őszre: csokis cupcake

Rukkolás gnocchi tökmagos mascarponéval