Szellemi és testi megtisztulás II.

 

2014.07.08.

A jóga célja, hogy testünk és lelkünk szellemi energiáit felfrissítsük. „Csendesen” töltődünk a gyakorlatoktól, de leginkább önmagunktól a gyakorlatok által. Ez a különleges mozgásforma Indiában alakult ki, a hinduizmus és a buddhizmus tanai nyomán. A jóga mindenkinek jót tesz, minden korosztály művelheti és nagy hely sem kell hozzá! Mára már rengeteg fajtájával ismerkedhetünk meg és gyógyíthatjuk magunkat! Ebben az albumban csodálatos képeket láthattok Laura Sykoráról és kislányáról, illetve a most nagy népszerűségnek örvendő Antigravitációs Jógáról. A fantasztikus mozgásterápia rejtelmeiről Vincze Tünde beszélt, aki a többi közt a Magyar Légtornász Egyesület elnöke. Sorozatunk első részét itt nézhetitek meg. 

 

 

Az antigravitációs jóga kreátora Christopher Harrison, aki szintén légtornász. Vincze Tünde már 12 éve foglalkozik a Tissue-val (a légtornászok egyik eszköze), valamint az ehhez hasonló Hammock-kal. A légtornászok levezető gyakorlata hasonlít az antigravitációs jógához, így azt mondhatjuk, már korábban is végzett egyfajta antigravity-t.

 

 

Azelőtt elsősorban az ment fel a Tissue vagy Hammock eszközökre, aki artista szeretett volna lenni, de most, hogy lejjebb hoztuk a magasságot, már bárki jöhet – mondta a Fitway.hu-nak Vincze Tünde. Szerencsére érkeznek is kipróbálni az antigravitációs jógát, hiszen nagyon sok mindenre jó. Olyan területeket tudunk megmozgatni, amiket más sportban nem igazán lehet. Az arctól kezdve minden mozog, még az ujjak ízületei is.

 

 

Az antigravitációs jóga a hagyományos talajon végezhetőhöz képest sokkal kevésbé terheli meg az ízületeket, mindenképpen könnyedebb. Itt könnyen el tudjuk engedni magunkat, egy gyertyaállásnál például az anyag tart minket, mi mégis ki tudjuk használni a pozíció előnyeit: az agyműködést, vérkeringést serkentő hatást.

 

 

“Az antigravitációs jógához elasztikus anyagot használunk, ami ráfekszik a testünk ívére. Így abszolút kényelmes, a levezető gyakorlatok pedig az anyag belsejében történnek. Mindez nagyon különleges energiával tölt fel minket, különös, lebegő érzés az anyag belsejében lenni” – állította Vincze Tünde. 

 

 

Sokan elkezdték már az antigravitációs jógát, mindenféle anyagokon fellógatva magukat. De itt biztonságtechnikai szempontok is vannak! “Mi mindig a bevizsgált hegymászó hevederekkel dolgozunk, a megfelelő anyagokat használva. A kínai függőágy nem használható biztonságosan!” – mondja az egyesület elnöke. Aki életében először használ ilyet, az nem érzi a különbséget a megfelelő anyagéhoz képest. Pedig a kínai függőágyak merev anyagból vannak, pontosan azokkal az előnyökkel nem rendelkeznek, melyek az antigravitációs jógát különlegessé teszik, ezenkívül még csak nem is biztonságosak. “A mi speciális anyagaink 1000 kilót bírnak, rendkívül megbízhatók. Mint légtornásznak, számomra a biztonság elsődleges szempont az antigravitációs jóga órákon is” – hívta fel a figyelmet Vincze Tünde.

 

 

Ahogy látható, sok szempontot kell figyelembe vennie az edzőnek már csak a vendégek fogadásával kapcsolatban is. “Úgy gondolom, hogy légtornász alaptudás szükséges az átadáshoz. Ezt szem előtt kell tartani, ha azt akarjuk, hogy óra után úgy álljanak fel az emberek, hogy egy nagyon kellemes, agyban és testben felfrissítő állapotot értek el. Nem pedig balesetet szenvedtek” – mutatott rá a tréner.Viszont, ha az alapokat képzett oktató mellett elsajátítjuk, akkor akár otthonra is vehetünk eszközt az antigravitációs jógához. Persze ügyelnünk kell a megfelelő eszközök szakszerű rögzítésére – mondta.

 

Alább pedig néhány tündéri felvétel Laura Sykora-ról, akinek tündéri kislánya nem csak hajlékony, de tökéletesen együtt mozog édesanyjával. Fantasztikus képek!

 

 

 

 

 

Forrás: www.fitway.hu, www.antygravityfitness.com

 
[facebook_like_button]

Szólj hozzá!