Szellemi és testi megtisztulás I.

 

2014.07.07.

A jóga célja, hogy testünk és lelkünk szellemi energiáit felfrissítsük. „Csendesen” töltődünk a gyakorlatoktól, de leginkább önmagunktól a gyakorlatok által. Ez a különleges mozgásforma Indiában alakult ki, a hinduizmus és a buddhizmus tanai nyomán. A jóga mindenkinek jót tesz, minden korosztály művelheti és nagy hely sem kell hozzá! Mára már rengeteg fajtájával ismerkedhetünk meg és gyógyíthatjuk magunkat! Ebben az albumban csodálatos képeket láthattok Laura Sykoráról és kislányáról, illetve a most nagy népszerűségnek örvendő Antigravitációs Jógáról.

 

 

A jóga a tudatosság gyakorlása – a test, az elme és a lélek tudatosságának fejlesztése. Filozófiai keretbe ágyazott testgyakorlás. Az Antigravitációs Jóga (prati gurutva) program egyesíti magában a mozdulatokat és a filozófiát. Elsődleges filozófiai alapját a jelenlét képezi. Az adott pillanatot megélve megtalálni a „jelenlét” erejét, ez a jógázás elsődleges célja. 

 

 

A jelenben biztonságban vagyunk és eggyé válunk az univerzummal. Az antigravitációs függőágy ölelésében könnyebben visszatalálhatunk önmagunkhoz. Ekkor megtapasztalhatjuk, mit értenek a nagy jógik ’anandának’ – azaz felszabadult örömnek.

 

 

A mozgásprogram kidolgozása során Christopher Harrison számos összefüggésre lelt a test és a lélek között, amiket aztán a jelenleg az egész világon alkalmazott módszertanban és filozófiai keretben foglalt össze. Egészségvédelmi és közérzetjavító programjainak összefoglalóan az Antigravitációs® Jóga-technikák elnevezést adta. 

 

 

Mára a mozgásrendszer az első helyek egyikét foglalja el a testmozgás fontosságát hirdető programok között. Az újszerű gyakorlati kivitelezésnek és mozgástechnikának köszönhetően Harrison forradalmi újdonságot jelentő ötletei és kinetikus újításai máris egészségesebb és örömtelibb környezetet teremtettek a világ számos pontján.

 

 

Manapság a mind népszerűbb jóga eléri a fiatalabb korosztályokat is: jótékony hatásától a gyerekek hajlékonyabbak és erősebbek lesznek, szebb lesz a testtartásuk, jobban fognak aludni.

 

 

A jógában a gyerekek velük született ügyessége, mozgékonysága bajt is hozhat. Sokan annyira hajlékonyak, hogy nem veszik észre, ha valamelyik kitekert pozícióban túlfeszítik magukat, s ez akár izomsérüléssel, izomszakadással vagy húzódással is járhat, sőt akár ki is ugorhat a válluk vagy a csípőjük. 

 

 

További veszélyforrás, ha versengeni kezdenek a többiekkel, el akarják kápráztatni az oktatót, vagy haladóbbaknak való pozíciót próbálnak ki, amire még nincsenek felkészülve. De a szülő sok mindent tehet azért, hogy csemetéje biztonságosan jógázzon.

 

 

A képeken látható Laura Sykora és kislánya önfeledten jógáznak együtt, amiről az édesanya Instagram oldalára feltöltött tündéri képek tanúskodnak. Ez is alátámasztja, hogy megfelelő szülői támogatás és felügyelet mellett a gyerekek nem csak a jógát, a sportolás élményét és örömét is megtapasztalják, ami így egy egész életen át rögzülhet bennük.

 

 

Forrás: www.antigravityyoga.hu, Facebook, www.antigravityfitness.com

 
[facebook_like_button]

Szólj hozzá!