-273 °C

Ivanka és a jövő esőháza

 

zzs – 2014.08.15.

 Az Ivanka a világ vezető beton designer cégei közé tartozik. A márka egyik legújabb innovációját a RAINHOUSE-t a közelmúltban mutatták be Milánóban. Az esővizet gyűjtő és szűrő biobeton rendszert a Water of Life elnevezésű projekt keretein belül tárták a nagyközönség elé.

 

Az Ivanka különleges biobetonja felfogja, átszűri és a legmagasabb minőségű ivóvízzé alakítja az esővizet. Az érdeklődők a biobeton mellett megismerkedhettek az esővízgyűjtés jövőjével, illetve megtudhatták, milyen hatással lehet a technológia a világ vízgazdálkodására társadalmi és környezetvédelmi szempontból.

 
ivanka_rainhouse_milan2014_013_small
cocretedesignblog
 

A Rainhouse működése

Az esővízgyűjtő rendszer az Ivanka anyagi innovációján alapszik: a PH-semleges betonon. Ez az anyag különbözteti meg a hagyományos esővízgyűjtő rendszerektől. Kizárólag természetes módon, kemikáliák nélkül, fizikai szűréssel tisztítja meg az esővizet, így válik a legtisztább, nap által desztillált ivóvízzé az esővíz.

A technológia még mindig tesztelés alatt áll a cég telephelyén, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park mellett, ami a legkedvezőbb körülményeket adja Közép-Európában. A Balatonnak köszönhetően a térség levegője különösen tiszta és az esőzések is kellőképpen gyakoriak.

 

forrás: www.manzardcafe.blog.hu

 
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

cs2

Topmodell szerepben a hétköznapi hősök

Stílustippek nyárra férfiaknak

Fonalból horgolt álmok – bemutatkozik Szakmáry Zsófi és a Mandulaművek

 
IMPRESSZUM ADATVÉDELEM FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK KÖZÖNSÉGSZOLGÁLAT