-273 °C

Holnaptól még a KINO is kinyit – ott is vetítik a Szabadesést

 

2014.10.05.

A magyar mozikban országszerte szeptember 25-e óta látható Szabadesés hétfőtől a hónap végéig minden nap megtekinthető a budapesti KINO moziban is. Aki a filmre jegyet vált, mindjárt két alkotást tekinthet meg: Tóth Luca animációs filmrendezőnek A kíváncsiság kora című rövidfilmje Pálfi alkotásának kísérőfilmjeként megy a mozikban.

 

A Szabadesés című filmet szeptember 25-e óta vetítik a magyar mozikban országszerte, és a bemutatása óta eltelt egy hét alatt már több mint háromezerötszázan látták. Október 6-án, hétfőtől a film kedvéért a budapesti KINO mozi is programszerűen a műsorára tűzi az idei Karlovy Vary fesztiválon három díjat nyert filmet. A Szabadesést a hónap utolsó napjáig minden nap este nyolc órától tekintheti meg a közönség. A jegyek a vetítésekre egységesen ezer forintba kerülnek, a helyeket az érkezés sorrendjében lehet elfoglalni.

 

image14

 

A Szabadesés a széles közönség számára is most újranyitó KINO mellett a fővárosban az Allee, Corvin, Mammut, Művész, Puskin, Tabán, Toldi, Uránia, Westend mozikban, vidéken Békéscsabán, Debrecenben, Kaposváron, Komáromban, Miskolcon, Szarvason, Szegeden, Szentendrén, Szigetszentmiklóson, és Szombathelyen látható a következő napokban.

Aki a filmre jegyet vált, mindjárt két alkotást tekinthet meg: Tóth Luca animációs filmrendezőnek A kíváncsiság kora című rövidfilmje Pálfi alkotásának kísérőfilmjeként megy a mozikban. Tóth Luca Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen szerzett diplomája után a londoni Royal College of Art mesterszakán tanult tovább. Diplomafilmje, A kíváncsiság kora (The Age of Curious) idén a világ egyik legrangosabb animációs filmfesztiválján Annecy-ban különdíjban részesült.

 

palfi_gyorgy_karlovy_vary2

 

Pálfi György (Hukkle, Taxidermia, Nem vagyok a barátod, Final Cut – Hölgyeim és Uraim!) legutóbbi, Szabadesés című alkotása a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon példátlan sikert ért el, elnyerve a zsűri különdíját, a legjobb rendezés díját, valamint az Europa Cinemas Label díját. A nemzetközi fesztiválszereplés ősszel további tekintélyes filmfesztiválokon folytatódik: a Szabadesés az október 9-én kezdődő jubileumi 50. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában fog szerepelni, Észak-Amerika legrégebbi versenyfesztiválja mellett pedig meghívást kapott az október 8-án kezdődő 58. Londoni Nemzetközi Filmfesztiválra is.

A Szabadesés hét lakás történetét meséli el. Egymás alatti hét emeleten elhelyezkedő lakások nem hétköznapi történeteit. A bennünk fellelhető szorongások vizuális megjelenései ezek a történetek. Akár meg is történhetnének, talán meg is történnek – csak nem szeretünk róla beszélni. A film keretét adó zuhanás csupán ebbe a hét lakásba enged betekintést, de vannak még lakások – akár ebben a házban, akár más házakban, más városokban, más országokban is. És mindegyikben van egy-egy újabb történet. Furcsa történetek ezek, különös emberekről. Íme az előzetes:

 

 
 

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebook-on is, itt!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

cs2

Keresik az év szavát

Nem durvulnak A szürke ötven árnyalatában

Kulisszatitkok a Terápia forgatásáról

IMPRESSZUM ADATVÉDELEM FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK KÖZÖNSÉGSZOLGÁLAT