zzs – 2014.07.08.
Nem minden fanyar élelmiszer savasít – három nagyon jól ismert ételünkről most lerántjuk a leplet. Szervezetünk egészségének megőrzéséhez ajánlott minél többet fogyasztani ezekből a könnyen és olcsón beszerezhető élelmiszerből.
Citrom
A citrom egyrészt híres C-vitaminforrás, másrészt szuper lúgosító is. A háromszori étkezésünket megelőzően fél órával fogyasszunk frissen facsart citromlevet, ami így megköti a zsírokat, lúgosít és még a gyomrunkat is erősíti. Ezen felül mérgezések ellenszereként is ismert, őseink kígyómarás ellen használták, de szívbetegeknek is ajánlották.
Ecetes uborka
Nyersen és savanyítva is ideális lúgosító. Méregtelenítő hatásával összefüggésben van magas káliumtartalma, ami elősegíti a vesék működését. Az uborka többek között azért is hasznos, mert helyreállítja a szervezet PH-értékét.
Savanyú káposzta
Magas a C-, B- vitamin- és ásványi anyag tartalma is. Télen igazi multivitamin és a daganatos sejtek szaporodását is gátolja. Tartósítása során tejsavbaktériumok keletkeznek, ami megakadályozza a rothadást okozó mikroorganizmusok szaporodását. Ez a tejsavbaktérium a vastagbélben fejti ki jótékony hatását, ami a stressztől, a helytelen táplálkozástól, a hasmenéssel járó fertőzésektől, a gyógyszerek és antibiotikumok szedésétől erősen károsodott lehet.
forrás: www.origo.hu, www.twice.hu
Kapcsolódó cikkek:
Úszás, futás, biciklizés – az agyat is karbantartják
[facebook_like_button]