Önismereti teszt – ideje mélyre ásni

 

zzs – 2014.07.29.

Számtalan önismereti teszttel találkozhatunk az internetet böngészve, de most igazi kincsre leltünk. Egy olyan gyorstesztet mutatunk nektek, ami igen találóan húzza elő tudatalattink mélymotívum-rendszerét. Sokat tanulhatunk magunkról a kitöltés után és nem is tart sokáig. A tesztet érdemes különböző életszakaszainkban megcsinálni, hogy ezáltal meglássuk nézőpontunk változását.

 

A teszt nyolc kérdést tartalmaz, amire a szokásos metódus szerint az első gondolattal kell válaszolni. A kérdések elképzelt élethelyzeteket tartalmaznak, amikbe éljük bele magunkat és írjuk le a megtapasztalt érzéseinket.

 

önismeret1
pua.hu

 

A teszt kitöltéséhez szükséged lesz egy papírra és egy tollra. A tesztben lehetnek azonos válaszok különböző kérdésekre, de ez nem baj! Ha ugyanazt érezzük más-más szituációban, akkor írjuk le bátran.

A kérdéseket sorrendben olvassuk, nem kell sietni. Csak akkor lépjünk tovább, ha az előző kérdésre megvan a válasz, a kiértékelést pedig nem szabad előre meglesni, mert így befolyásoljuk magunkat a válaszokkal és a teszt nem ér semmit.

 

ÍME A NYOLC KÉRDÉS:

 

1. A tengeren vagy és elindulsz felfedezni azt. Hogy érzed magad? Figyelj az első benyomásra. Hogy jobban menjen a gyakorlat az elején lehunyhatod pár pillanatra a szemed is.

 

2. Az erdőben sétálsz, figyeld meg a részleteit. Milyen érzés? Írd le!

 

3. Hogyan érzed magad, ha felnézel a kék égre és látod szállni a sirályokat?

 

4. És ha látsz lovakat vágtázni? Vesd papírra mit gondolsz és érzel.

 

5. A sivatagban vagy. Egy fal előtt állsz, amelyen egy kis repedést látsz. A résen keresztül a túloldalon észreveszel egy oázist tele vízzel és pálmafákkal, mit teszel?

 

6. A sivatagban vagy teljesen kiszáradva és kimerülve a napsütéstől. Hirtelen megpillantasz egy kanna vizet. Mi az, amit először teszel? Itt az számít, mit cselekednél. Írd le bármennyire is banálisnak tűnhet.

 

7. Egy este eltévedsz a sűrű erdőbe. Megpillantasz egy kis erdei házikót, amelyben lámpafény pislog. Mi az, amit teszel?

 

8. Teljesen elvesztődtél a ködben. Mi az, amit tennél, hogyan viselkednél? Milyen érzés?

 

Ha végeztél kattints a kiértékelésre, hogy megfejtsd a válaszok mögötti jelentéstartalmat. Igyekezz, hogy az érzelmi intelligenciád által megtaláld a kapcsolatot a válaszok és motívumok között!

 

Ha tetszett a teszt oszt meg másokkal is, a megoldásért pedig kattints ide!

 

[facebook_like_button]
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

cs2

Az álmok enciklopédiája I. rész

Emlékek csecsemőkorból? Nem lehetetlen!

Radiokatív térkép Európában

 

Címkék: önismeret, sivatag, erdő, tenger, sirály, tudatalatti, teszt, popupcafe