-273 °C

Mire jó a zöld tea?

 

zzs – 2014.06.27.

Kutatások azt mutatják, hogy a zöld tea az egyik legjobb egészségvédő szerünk. Jót tesz a koleszterin szintnek, de a vércukor szintet is stabilan tarthatja a zöld tea rendszeres fogyasztása.  

 

Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát

A kilencvenes évek kutatásai szerint azok, akik napi szinten fogyasztottak kétcsészényi zöld teát hatvan százalékkal csökkentették a nyelőcsőrák kialakulásának kockázatát. Egy másik tanulmány szerint a dohányzás okozta ráktípusokkal szemben is hatékony lehet.

 

 

Optimalizálja a koleszterin szintet

Napi három csésze zöld tea fogyasztása ajánlott azoknak, akik koleszterin problémákkal küzdenek, mivel a jótékony főzet segít helyreállítani a megemelkedett értékeket.

 

Gazdag antioxidáns forrás

Az EGCG tartalma jelzi számunkra, hogy nagyon erős antioxidáns a zöld tea. Növeli az általános immunitást, megakadályozza a vérrögök kialakulását, lassítja az öregedést, késlelteti az időskori betegségeket, csökkenti a magas vérnyomás és az elhízás esélyét.

 

zoldtea05

 

Cukorbetegeknek kiváló

A kínaiak rendszeresen bevetik a zöld teát a vércukorszint fenntartására. Megelőzhető vele a betegség, valamint szabályozza a glükóz szintjét a szervezetünkben.

 

Májbetegség esetén

A tanulmányok szerint minden tízedik csésze zöld tea javítja annak az esélyét, hogy májbetegségünk legyen. Korlátozza továbbá az alkohol káros mellékhatásait a szervre vonatkozóan. Még a májdaganatokkal szemben is megvédi fogyasztóját.

 

forrás: www.tudasfaja.com

 
IMPRESSZUM ADATVÉDELEM FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK KÖZÖNSÉGSZOLGÁLAT