Ezüstérmes a Magyar Vízilabda Válogatott!

 

zd- zzs 2014.07.27.

Izgalmas játékot produkált az Európa-bajnokság döntő meccse, ahol a szerb vízilabda válogatott mérkőzött meg a Mieinkkel. Ezzel lezárult Benedek Tibor szövetségi kapitány első korszaka, amit nagyon pozitívan értékelt a mérkőzést követően.

 

Bár a szerbek elsőként hozták el a labdát az első negyedben Nagy Viktor védte a támadásukat. Még több mint négy perc volt hátra, amikor a szerbek belőtték az első gólt. Az ellenfél két emberhátrányt kivédett, bravúros védekezésük miatt a pedig magyarok nem találtak kaput.

 

Fotó: Kovács Tamás/MTV
Fotó: Kovács Tamás/MTV

 

A szerb támadást követően, máris belőtték a második gólt a magyar hálóba. Erre Vámos Márton fantasztikus helyezkedéssel válaszolt és megszerezte az első magyar gólt. Több mint egy perc volt hátra az első negyedből és újra emberelőnnyel a szerbeknél volt a labda. Ezután időkérés és bekerült az ellenfél harmadik lövése is a hálóba.

 

A második negyedben újra a rivális csapat játékosa úszott fel gyorsabban a labdáért, majd megszerezték az ötödik gólt is. Elképesztően küzdött a magyar válogatott, de sajnos a bírók döntései megnehezítették az előrehaladást. Benedek Tibor beállította Decker Attilát, aki rögtön védett is a szerbek ellen. Ezután emberelőnyben Vámos Márton belőtte a magyarok második gólját. Decker újra elállta a labda útját, de a magyar kiállítást kihasználva a szerbek ismét találatot szereztek.

 

A mieinknek a harmadik negyed kezdetén sikerült megszerezniük a labdát, majd Szívós Márton beadásával megszületett a harmadik gól. Varga Dénes blokkjának köszönhetően hozzánk került a labda. Sajnos ekkor a szerbek előnyhöz jutottak és a nyolcadik találatot is megszerezték. A következő támadásunkat kivédte az ellenfél kapusa, akárcsak Decker Attila az övéket. Szerb támadás és újabb pontszerzés, ám ezt követően emberelőnyben a magyar válogatott, Erdélyi Balázs pedig gólra váltotta a helyzetet. A bírók sajnos megint az ellenfél javára fújnak, de Varga Dániel gyönyörűen betette a labdát a hálóba, megszerezve ezzel az ötödik magyar gólt. Hat másodperccel a negyed vége előtt Varga Dénes lövését nem lehetett blokkolni, így hatra nőtt a találataink száma, így pedig háromra csökkent az álláskülönbség.

 

Fotó: Kovács Tamás/MTV
Fotó: Kovács Tamás/MTV

 

Az utolsó negyed  9 – 6-os állással és egy vitatott magyar kiállítással kezdődött. A helyzet eredménye egy újabb szerb gól. Magyar emberelőny, Varga Dániel lőtt, de sajnos nem ért hálót. A következő találat ismét a szerbeké lett, majd egy magyar lövés, amit végül nem ítélt meg a bíró. Ezt követően sajnos eladtuk a labdát, és nem csak a bírók, az idő is az ellenfélnek dolgozott. A szerbek nagyon felkészülten és erőszakosan játszottak, tizenkét találatuk volt nem sokkal a játék vége előtt. Az ellenfél ekkor már ünnepelt a kispadon, majd Vámos Márton becsületgóljával a mérkőzés vége 12 – 7 lett.

 

Fotó: Kovács Tamás/MTV
Fotó: Kovács Tamás/MTV

 

“Köszönjük az országnak, hogy ennyire szerettek minket ebben a két hétben. – kezdte értékelését Benedek Tibor szövetségi kapitány az M1 csatornájának – Annak ellenére, hogy sajnálom nagyon a mai vereséget, azért nehéz egy tornát veretlenül megnyerni. Az emberelőnyünk és az emberhátrányunk sem működött ma úgy, mint eddig, ennek ellenére az utolsó pillanatig küzdöttünk.”

A szakvezető szerint a szerb csapat azért nagyon jó, mert nincs benne gyenge játékos, ráadásul ezen az estén azok is nagyon jók voltak, akik máskor egy kicsit halványabbak.
“Amikor minden lövésük sikerül, abból nehéz visszaállni, és így kicsúszott a meccs a kezünkből már a második negyedben. Talán ha az első negyedben lövünk még egy-két gólt, akkor a szerbek kezdtek volna el idegeskedni” – tette hozzá, majd úgy folytatta, a tavalyi világbajnoki címtől eltekintve is abszolút pozitívan értékeli a csapattal végigdolgozott elmúlt két évet, amelynek méltó lezárása volt a margitszigeti Eb.

Úgy játszottam, mintha ez lenne életem utolsó mérkőzése. Így alakult – mondta Decker Ádám. “Büszkék lehetünk arra, amit ezen a tornán mutattunk, emelt fővel hagyhatjuk el az uszodát. Nem tudok olyat mondani, amit ne tettünk volna meg február óta azért, hogy itt aranyat nyerjünk.”

Benedek Tibor és szakmai csapata hozzáállásával visszakapaszkodott a vízilabda elit első osztályába. Az Európa-bajnokságban végig hibátlanul teljesített a magyar csapat, nagyon büszkék lehetünk rájuk!

 

Szép volt Fiúk! Ragyogjon a szívetek felett az ezüst a legnagyobb büszkeséggel!

 
[facebook_like_button]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

cs2

Döntőbe jutott a Magyar Válogatott

Megvan a győzelem a Szerbek ellen is

Újabb magyar győzelmet aratott a magyar válogatott

Bravúros győzelem a spanyolok ellen

“Most a legfontosabb a spanyolok elleni győzelem” – ma startol a vízilabda Eb