-273 °C

Vége a vizsgaidőszaknak – irány az EFOTT

 

jzs – 2014.07.02.

Hatalmas zúzásra készül a Tankcsapda az EFOTT nyitónapján, vagyis július 15-én. Az egyetemi és főiskolai hallgatók legnagyobb nyári fesztiválján tiszteletét Zacher Gábor és Csernus doki is. „Fesztiválhangulatban sokkal kezdeményezőbbek és bátrabbak a fiatalok, így sokszor elég szokatlan kérdéseket tesznek fel” – ecsetelte a népszerű pszichiáter. Fesztivál ajánló.

 

Évről évre népszerűbb az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, vagyis az EFOTT, ami idén július 15-20-ig várja Miskolctapolcán a lazítani vágyó fiatalokat. A rendezvény egyébként nem újkeletű, hiszen 1975 óta (vagyis 38 éve) gyűjti össze a vizsgaidőszak után megfáradt, kikapcsolódni vágyó főiskolai és egyetemi hallgatókat.

 

efott 3

 

Egyik különlegessége, hogy minden évben más-más hazai városok adnak neki helyet, a szervezőknek pedig nem titkolt célja, hogy megismertessék Magyarország szépségeit a nagybetűs életbe épphogy kilépő fiatalokkal. Az előkészítésbe a felsőoktatási intézmények is becsatlakoznak, így a gigantikus buli megszervezésében segédkezett már az ELTE, a Budapesti Corvinus Egyetem, de a Pécsi és a Debreceni Egyetem is.

A helyszínválasztást idén egy 22 ezer fiatal körében végzett felmérés könnyítette meg, így a fesztivál harminc év után tér vissza Miskolctapolcára.

 

Programok:

 

A zenei repertoárt döntő többséggel magyar előadók töltik meg, de természetesen sok meglepetés és újdonság is várja az EFOTT-ra érkezőket. A legnagyobb hazai zenekarok közül – a teljesség igénye nélkül – fellép a Quimby, a Punnany Massif, a Brains és a Magashelyi Underground is. A nyitónap nagy durranását a huszonöt éves Tankcsapda zenekar garantálja, de színpadra állnak a hét során a kilencvenes évek euro-pop sztárjai is, így például a Brooklyn Bounce, Mr. President és a Vengaboys is.

 

effot 1

 

„Nagyon örülünk annak, hogy az EFOTT nyitónapján ünnepelhetjük a zenekar huszonötödik születésnapját. Különleges este lesz ez nekünk, vendégzenekarokkal, nagyszabású, látványos bulival készülünk. Nem titok, hogy a nyáron összesen csak nyolc koncertet adunk és mindegyik program más és más lesz. Huszonöt év dalait tekintve jócskán van miből válogatni, a jó értelemben vett kötelező slágerek mellett helyet kapnak majd régen hallott dalok is. Érdemes tehát jegyet váltani és egy hatalmas zúzásra készülni Miskolcon. Mi már nagyon várjuk!” – mondta Lukács Laci a Tankcsapda frontembere.

 

efott 4

 

Az EFOTT a tudománynak is teret ad – egyetemi és főiskolai fesztivál lévén -, így azok a fesztiválozók, akik benéznek a Függőkert előadásaiba, mások mellett a kíméletlen őszinteségéről híres Csernus Imrével és Zacher Gábor toxikológussal is találkozhatnak. A szakmai értekezések alatt olyan kérdésekre keresik a választ, mint például „Mi áll a tetteink hátterében?” , „Miként ragad el minket a valóságtól a szenvedélyek világa?”, Mi mindentől függünk a mindennapokban?”.

„Néhány alkalommal már tartottam előadást fesztiválokon, amire meglehetősen nagy volt az érdeklődés, remélem ez az idei EFOTT-on sem lesz másként. Úgy vélem, hogy ez a korosztály különösen érdeklődik az iránt, hogy egy-egy megnyilvánulásának, viselkedésének mi rejlik a hátterében. Fesztiválhangulatban pedig sokkal kezdeményezőbbek és bátrabbak a fiatalok, sokszor szokatlan kérdéseket tesznek fel akár az előadást követően is.” – mondta Dr. Csernus Imre. – „Az beszélgetés keretein belül a szenvedélyek, a realitás elől való menekülés lesz a fő téma.” – árulta el a népszerű pszichiáter.

 

efott 2

 

Aki pedig eddig nem is gondolt rá, most viszont kedvet kapott a fesztiválozáshoz, és éppen az EFOTT-ra esik a választása, böngésszen további infokat a fesztivál hivatalos honlapján.

 
IMPRESSZUM ADATVÉDELEM FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK KÖZÖNSÉGSZOLGÁLAT