-273 °C

Selfie-znek a legnagyobb divattervezők – a valódi nőiesség jegyében

 

2014.07.31.

Világszerte elismert hazai designerek fogtak össze egyedülálló módon: Konsánszky Dóra, Léber Barbara, Szegedi Kata, Tomcsányi Dóri és Tóth Bori magyar nőknek segítenek abban, hogy merjék önmagukat felvállalni és megmutatni, mennyire színes egyéniségek. A neves divattervezők ezúttal családanyákra és a konfekciómérettől eltérő testalkatú hölgyekre szabták kreációikat és kivételesen bepillantást engedtek műhelymunkájukba is. 

 

Tőle szokatlan módon selfie-vel mutatta meg Konsánszky Dóra, éppen min dolgozik mostanában. A világszerte elismert divattervező Léber Barbarával, Szegedi Katával, Tomcsányi Dórival és Tóth Borival fogott össze a valódi nőiesség jegyében és ezúttal sztárok helyett hétköznapi hősökre, azaz kismamákra, édesanyákra és nem általános konfekciómérettel rendelkező hölgyekre szabták egyedi ruhakölteményeiket.

 
Léber Barbara munka közben (1)
Leber Barbara munka kozben
 

„A magazinok által sugallt hamis képek miatt egyre nehezebben fogadják el saját magukat az emberek. Pedig annyi minden lehet gyönyörű egy nőn! Az arc, a láb, a nyak, a hát vagy éppen a dekoltázs. Meg kell tanulni ezeket hangsúlyozni az öltözködésben. Ám mindemellett nagyon fontos, hogy legyenek sikerélményeink, s persze céljaink, amiket megvalósíthatunk” – árulta el Konsánszky Dóra, akit négy kolléganőjével együtt kért fel a Dove arra, hogy színes ruhákhoz kifejlesztett Invisible Dry dezodorának kampányához csatlakozva erősítsék a magyar nők önbizalmát, bátorítva őket arra, hogy kilépve szürke hétköznapjaikból, nőiességüket felszínre hozva mutassák meg színes énjüket.

 
Konsanszky Dora selfie (4)
Konsánszky Dóra
 

A neves kreátorok most örömmel engedtek bepillantást munkájukba, amivel valódi nőknek segítenek, hiszen mindannyian a nőiség, nőiesség megélését hirdetik kollekcióikkal.

 
Léber Barbara munka közben (2)
Léber Barbara munka közben
 

„Sokszor hangsúlyoztam, mind szóban, mind kollekcióim által, hogy a nőiesség nem alkat és nem is korfüggő. Ez a kampány, amibe bekapcsolódtunk, pontosan ezt mutatja meg” – mondta a pazar és extravagáns alkalmi toalettjeiről ismert divattervező, Léber Barbara.

„Igazi nőknek tervezek, mindig a nőies vonalat képviseltem munkásságom során, ezért is örülök, hogy részt vehetünk ebben a megmozdulásban” – mondta Tóth Bori, akitől egyébként tervezőként nem állnak messze a színek, a Maison Marquise by Toth Bori 2014-es őszi-téli kollekcióiban a királykék és sárga dominál majd.

 
Toth Bori selfie
Tóth Bori
 

A minimalista vonalú, ám nőies és élénk árnyalatú ruháiról ismert Tomcsányi Dóri is a színes öltözködést hirdeti. „Magánemberként is szívesen hordok lila, piros vagy akár lazac színű holmikat, 2015-ös tavaszi-nyári kollekciómban pedig a pasztell árnyalatok kerülnek majd előtérbe” – mondta a Dori Tomcsanyi márka alapítója, aki büszkén pózolt a tükörben munka közben.

 
Tomcsanyi Dori selfie (4)
Tomcsányi Dóri
 

Szegedi Kata inkább sötét darabokat hord, de saját bevallása szerint is van helye a színes kelméknek a gardróbban. „Ugyan örök darab tud lenni az a bizonyos kis fekete ruha, de nagyon elegáns lehet valaki egy zöld, kék vagy piros szettben is” – tette hozzá a magyar dizájner.

 
Szegedi Kata selfie
Szegedi Kata
 

A világon egyedülálló módon öt neves kreátor bevonásával megvalósult kampány során áttervezett kreációkat egy fotózással egybekötött díjátadón vehetik át hamarosan a Dove által kisorsolt hölgyek.

 
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

cs2

Fonalból horgolt álmok – bemutatkozik a Mandulaművek

“Nekem a művészet a legegyszerűbb és legizgalmasabb út” – interjú

Kreatív mentorprogramot indít a Design Terminál

IMPRESSZUM ADATVÉDELEM FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK KÖZÖNSÉGSZOLGÁLAT