Nagymamák legjobb tanácsai

 

zzs – 2014.07.01.

Nagyi bölcs és már sokat látott, mindenre tudja a választ, úgyhogy mindig érdemes rá hallgatni. Ezúttal mi is így tettünk és összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amiket kizárólag csak neki tennénk fel, miközben kavargatja a rotyogó baracklekvárt. Például, hogy mit csináljunk ha leég a pörkölt, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs és, hogy mitől marad puha a máj, ha azt szeretnénk főzni ebédre. 

 

Mitől fog ragyogni a padlócsempe?

Krétapor, szappan és víz elegyétől. Keverd össze és a felület garantáltan tisztább és fényesebb lesz. Aki biztosra akar menni, annak ajánlatos egy kis ecetet is hozzáadni.

 

Edzés után izomláz?

Ha nagyon fájnak izmaink a mozgástól, vegyünk egy jó forró fürdőt. Miután lefürödtünk és kellemesen kilazítottuk fájó végtagjainkat masszírozzuk át izomlazítóval vagy jégzselével a fájó részt. Ügyeljünk rá, hogy ezek a mentát tartalmazó krémek a bőrünket irritálhatják, így először kis területen próbálkozzunk.

 

Mitől lesz gyönyörű a páfrány?

A nagymamáink szerint az a legjobb a páfránynak, ha műtrágya gyanánt gyenge fekete teát vagy sóoldatot öntünk időnként a földjükbe. A sóoldat négy evőkanál sóból és 0,75 liter vízből áll.

 

www.viragszeged.hu

 
 

Mitől lesz tökéletes máj, ha ebédre azt szeretnénk csinálni?

A májat előkészítéskor nehogy megsózzuk, mert ettől megkeményedik. Áztassuk helyette tejben egy órát, mivel attól puhább lesz.

 

Gyorsan főtt krumplit?

A tapasztalat azt mutatja, hogy gyorsabban fő a krumpli, ha a vízben egy kiskanál margarint teszünk.

 

Tartás nélküli és fénytelen haj?

A különböző vegyszerek helyett próbáljuk ki a barna sört, mint hajformázó. Szárítás után a sörillat elillan, a hatás viszont megmarad.

 

 
 

Nem vágod?

Az ollót csiszolópapírral élesítsük, mert így tényleg betölti majd a funkcióját.

 

Fakulnak az emlékeid?

A foltos vagy pecsétes fényképeket alkohollal átitatott vattával tisztítsuk.

 

Leégett a pörkölt?

Bölcs nagyanyáink ilyenkor eltávolították az égett részeket és egy tiszta edénybe a szószhoz szódabikarbónát adtak, mielőtt folytatták a főzést.

 

Mitől ropog a sertéssült?

Attól fog ropogni a husi, ha sütés előtt sörbe vagy sós vízbe áztatjuk, majd magas hőmérsékleten sütjük. Ha marhát készítünk puhításnak sütés előtt egy másodpercig mártsuk forrásban lévő vízbe!

 

Hogyan marad a felvágott gyümölcs kívánatos?

Egyszerű. Csöpögtessünk rá pár csepp citromlevet. Ha gyümölcssalátát készítünk, akkor is alkalmazzuk ezt a módszert, hiszen az ízeket is jobban kihozza.

 

Mit tegyünk, ha támadnak a hangyák?

Néhány csepp mézet tegyünk egy kartondarabra hangyacsapdaként. Ha ez sem tántorítja el a kis szorgos népséget lakóövezetünk megszállásában egy ecetbe mártott szivacsot helyezzünk éjszakára az útvonalukba, de fahéj és sütőpor is kiváló hangyaűző lehet.

 

 

forrás: www.filantropikum.com

 
[facebook_like_button]

Szólj hozzá!