zzs – 2014.07.01.
Nagyi bölcs és már sokat látott, mindenre tudja a választ, úgyhogy mindig érdemes rá hallgatni. Ezúttal mi is így tettünk és összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amiket kizárólag csak neki tennénk fel, miközben kavargatja a rotyogó baracklekvárt. Például, hogy mit csináljunk ha leég a pörkölt, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs és, hogy mitől marad puha a máj, ha azt szeretnénk főzni ebédre.
Mitől fog ragyogni a padlócsempe?
Krétapor, szappan és víz elegyétől. Keverd össze és a felület garantáltan tisztább és fényesebb lesz. Aki biztosra akar menni, annak ajánlatos egy kis ecetet is hozzáadni.
Edzés után izomláz?
Ha nagyon fájnak izmaink a mozgástól, vegyünk egy jó forró fürdőt. Miután lefürödtünk és kellemesen kilazítottuk fájó végtagjainkat masszírozzuk át izomlazítóval vagy jégzselével a fájó részt. Ügyeljünk rá, hogy ezek a mentát tartalmazó krémek a bőrünket irritálhatják, így először kis területen próbálkozzunk.
Mitől lesz gyönyörű a páfrány?
A nagymamáink szerint az a legjobb a páfránynak, ha műtrágya gyanánt gyenge fekete teát vagy sóoldatot öntünk időnként a földjükbe. A sóoldat négy evőkanál sóból és 0,75 liter vízből áll.
Mitől lesz tökéletes máj, ha ebédre azt szeretnénk csinálni?
A májat előkészítéskor nehogy megsózzuk, mert ettől megkeményedik. Áztassuk helyette tejben egy órát, mivel attól puhább lesz.
Gyorsan főtt krumplit?
A tapasztalat azt mutatja, hogy gyorsabban fő a krumpli, ha a vízben egy kiskanál margarint teszünk.
Tartás nélküli és fénytelen haj?
A különböző vegyszerek helyett próbáljuk ki a barna sört, mint hajformázó. Szárítás után a sörillat elillan, a hatás viszont megmarad.
Nem vágod?
Az ollót csiszolópapírral élesítsük, mert így tényleg betölti majd a funkcióját.
Fakulnak az emlékeid?
A foltos vagy pecsétes fényképeket alkohollal átitatott vattával tisztítsuk.
Leégett a pörkölt?
Bölcs nagyanyáink ilyenkor eltávolították az égett részeket és egy tiszta edénybe a szószhoz szódabikarbónát adtak, mielőtt folytatták a főzést.
Mitől ropog a sertéssült?
Attól fog ropogni a husi, ha sütés előtt sörbe vagy sós vízbe áztatjuk, majd magas hőmérsékleten sütjük. Ha marhát készítünk puhításnak sütés előtt egy másodpercig mártsuk forrásban lévő vízbe!
Hogyan marad a felvágott gyümölcs kívánatos?
Egyszerű. Csöpögtessünk rá pár csepp citromlevet. Ha gyümölcssalátát készítünk, akkor is alkalmazzuk ezt a módszert, hiszen az ízeket is jobban kihozza.
Mit tegyünk, ha támadnak a hangyák?
Néhány csepp mézet tegyünk egy kartondarabra hangyacsapdaként. Ha ez sem tántorítja el a kis szorgos népséget lakóövezetünk megszállásában egy ecetbe mártott szivacsot helyezzünk éjszakára az útvonalukba, de fahéj és sütőpor is kiváló hangyaűző lehet.
forrás: www.filantropikum.com
[facebook_like_button]