Már az olasz kormányfő is teljesítette a jeges vizes kihívást

 

2014.08.25.

Az olasz kormányfő elfogadta és pénteken teljesítette is a világon végigsöprő jeges vizes kihívást, aminek értelmében a résztvevők egy vödör jéghideg vízzel öntik nyakon magukat, hogy így hívják fel a figyelmet az amiotrófiás laterális szklerózis (ALS) nevű betegségre. Az akció keretében eddig több tízmillió dollárt sikerült összegyűjteni.

 

 A nyári szabadságát töltő Matteo Renzi a Forte dei Marmiban hajtotta végre a kihívást, és egyúttal – ahogyan azt a szabályok megkövetelik – jelölt három embert, hogy cselekedjen ugyanígy, vagy adományozzon a betegség elleni harcra.A fiatal olasz miniszterelnök Roberto Baggio egykori kiváló labdarúgót, egy ASL-betegeket kezelő orvos barátját és az olasz lapok, folyóiratok és tévészerkesztőségek vezetőit hívta ki.

 

www.treknews.net
www.treknews.net

 

A megmérettetés futótűzként terjed az interneten, ismeretlen és ismert emberek is tucatjával hívják ki barátaikat, ismerőseiket, családtagjaikat. ahogy például a Van Damme família is. Az alábbi videóban Jean-Claude lánya teljesíti a kihívást:

 

 

 

 

Ám úgy tűnik, senki nem akar kimaradni a jeges-vizes “játékból”, így Mark Zuckerberg, a Facebook, Bill Gates, a Microsoft alapítója, valamint Shakira, Britney Spears, Katy Perry, Eva Longoria, Gisele Bündchen, Justin Bieber, Selena Gomez, Will Smith, Jon Bon Jovi, Jenifer Lopez vagy épp Ricky Martin sem. A sportolók közül is sokan vállalkoztak a kihívásra a labdarugó Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar, Juan Mata, Mario Balotelli, Luis Suarez, José Mourinho edző, valamint a kosárlabdázó Lebron James és Michael Jordan.

 

www.ctvnews.ca
www.ctvnews.ca

 

A játék lényege, hogy akit ismerősei kijelölnek a kihívásra, annak 24 órán belül jéghideg vízzel kell leöntenie magát vagy jeges vízben kell megmártóznia, mindezt pedig videofelvétellel kell bizonyítania. Ellenkező esetben egy legalább száz dolláros csekket kell kiállítaniuk a betegség gyógyításának támogatására.

 

www.dispatch.com
www.dispatch.com

 

Az akció hozzá kíván járulni a harchoz a degeneratív idegrendszeri elváltozás ellen, amelynek betegei átlagosan 2-5 évvel élik csak túl a diagnózist. Ezzel kórral küzd például Stephen Hawking angol elméleti fizikus.Az akció keretében eddig több tízmillió dollárt sikerült összegyűjteni.

 
[facebook_like_button]