Cukormentes torták: megvan az első három!

 

Bazsalikomos és levendulás tortával is indultak a “Magyarország Cukormentes Tortája” versenyen, ahol Mautner Zsófi, Erős Antónia, Vadon Jani és Jókuti András zsűrizte az egészséges alapanyagokból készült tortákat. A legjobb három már megvan, győztest augusztus elején hirdetnek. 

 

Kiválasztották a “Magyarország Cukormentes Tortája” verseny három legjobbnak ítélt süteményét Budapesten, a megmérettetés első fordulóján. Idén jellemzően a bogyós gyümölcsök ízei domináltak, de szép számban neveztek túrótortával, csokoládé, sőt még levendula és bazsalikom ízesítésű édességekkel is.

 

IMG_3567

 

 

Ebben az évben Mautner Zsófi gasztroblogger, Erős Antónia az Egy Csepp Figyelem Alapítvány létrehozója, Vadon Jani és Jókuti András, a Világevő blog tulajdonosa és szerzője bírálták a verseny első, Budapesten tartott fordulóján az egyébként hozzáadott cukortól mentes tortákat, amik az egészségtudatos táplálkozásnak megfelelő alapanyagokból készültek.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által immár harmadik éve szervezett verseny győztes süteményét augusztus elején hirdetik ki, augusztus 20-án pedig már a nagyközönség is megkóstolhatja a finomságot, ami később szerte az országban kikerül a cukrászdák kínálatába.

 

A “Magyarország Cukormentes Tortája” versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány azért hozta létre 2012-ben, hogy a cukrászok új, izgalmas recepteket találjanak ki egészséges alapanyagokból, új technológiákkal készítsenek tortákat, mindeközben pedig felhívják az emberek figyelmét az egészséges életmódra.

 

Elsőként 2012-ben az “Almatorta egressel” nyert Zila László cukrászmester, majd tavaly a “Ribizlihabos-almás rétegessel” Nándori László tette magasra a mércét a szakma számára.

 

konyha_uj4
Zila László cukrász és Erős Antónia a 2012-es versenyen

 

Az előző évekhez hasonlóan a hivatalos megmérettetésnek idén is lesz Háziversenye, ahol a zsűri a legfinomabb és legegészségesebb otthon készült tortát díjazza. A hobbiszakácsok számára a feladat ugyanaz: fehér liszt és finomított cukor nélkül, kalória- és szénhidrátszegény torta készítése, ami egy cukorbeteg ember étrendjébe is nyugodtan beilleszthető.

 
 
[facebook_like_button]

Szólj hozzá!