Titusz és Pati Balatonon Vol II.

2014.06.22.

 

Titusz és Pati reggele a kis piros sátorban, olyan volt mint általában minden együtt töltött reggelük. Egymást szeretgetős, ébresztgetős, fél mondatokat beszélgetős,vissza-visszaalvós reggel. Mire előbújtak már majdnem dél volt.

 

Pati sütit akart reggelizni, de a parti büfé pultoslánya, akivel Pati előző este együtt zuhanyozott, furcsán nézett Patira a kérés hallatán. Végül hot-dogot ettek, forró csokival és kávéval, mert Pati nem tud kávé nélkül élni. Titusz és Pati ezután nekivágtak a napnak. Bementek a vízbe. Pati békésen akart sétálgatni egyre beljebb és beljebb, hallgatva a hullámok zaját és a saját gondolatait, de Titusz úgy viselkedett, mint egy vásott kölyök, kigáncsolta és lefröcskölte az álmodozó Patit.

Mikor a mélyvízbe értek, Titusz ölbe kapta Patit, aztán meg Pati nyakába ugrott. A parton Titusz kifeküdt napozni, Pati pedig elment felkutatni a kedvenc csajos magazinját, amit egyébként Titusz is mindig elolvas, mikor Pati nem látja. Kis városkáról lévén szó, Pati az egészet bejárta, mire ráakadt az újság utolsó darabjára. Útközben vett egy zacskó ringlót, amit egy kerti csapnál jól megmosott, mert Titusz nem szereti a koszos gyümölcsöt.

 

 

Mire visszaért jól eltelt az idő. Titusz már azt hitte, hogy Pati elveszett, ezért elkezdte a parton lévő csajokat nézegetni új barátnőt keresvén, de csakhamar rá kellett döbbennie, hogy olyan csodálatosat, mint Pati úgysem talál, ezért inkább álomba merült. Pati lekuporodott az alvó Titusz mellé, megcirógatta a nyakát és belemerült egy cikkbe, amelyik azt elemezte, miért mennek manapság hipp-hopp tönkre a házasságok.

Titusz hekket ebédelt, Pati rántott sajtot evett és kapott egy kávét is, mert Pati  nem tud kávé nélkül élni. Közben Titusz megtudta az Argentína-Nigéria meccs állását, Pati pedig megtudta, hogy Maradona nem a kapus, hanem az edző. Titusz kicsit sajnálja, hogy Patival nem lehet a fociról beszélgetni, de azért alapvetően türelmes Pati égbekiáltó tudatlanságával szemben. Pati az otthonról hozott nagy kajás zacskóba betett egy üveg bort is, Titusz egy palackban jéghideg fröccsöt kevert belőle. A fröccsöt iszogatva Titusz kihívta egy sakkpartira Patit. Pati sok bort ivott, felelőtlen lépéseket tett, Titusz játszva nyert. Titusz amúgy mindig nyer. Pati egy kicsit bosszankodott, Titusz meg körbeugrálta Patit és kiáltozott: Nyertem! Nyertem! Nyertem!!!

 

illusztrációk: Jobbágyi Gabriella

 

Este bementek a városka központjába. Pati majdnem vett egy szalmakalapot, majdnem felült egy sétahajóra naplementét nézni és majdnem kifizetett 650 HUF-ot egy jégkrémért. Titusz ezektől mind megmentette. Kiültek a mólóra, Pati hozzábújt Tituszhoz és a vitorlásokat nézték. Titusz nagyon szeret vitorlázni, halkan magyarázgatta Patinak, mikor kell az orrvitorlát felhúzni és mit kell csinálni nagy viharban.

Elhatározták, hogy vesznek egy vitorlást. Pati akart egy lakókocsit is, amivel beutazzák a világot, egy balaton parti lakást is és felsorolta a gyerekeik nevét, amiket már jó előre kitalált. Titusz ezeket bölcsen mind  ráhagyta. A vitorlások csendben érkeztek egymás után a kikötőbe, a nap lassan lecsúszott, a víz ezüstös színűvé vált, az esti horgászok megszaporodtak a parton és Pati Titusz ölében ülve megint úgy érezte, ez az a pillanat amikor tökéletes a világ kívül-belül.

Vacsora helyet kereseve Pati felfedezett egy Dinert. Ilyet eddig Pati csak amerikai filmekben látott, nagyon tetszett Neki. Beültette Tituszt, minden oldalról körbefényképezte, aztán teliették magukat tonhalas szendviccsel és nutellás pancake-kel. A sötét parton gyalogoltak haza. Patit szétcsípték a szúnyogok, fájt a lába a papucsban, belelépett egy parton rohadó döglött halba, rájött a hiszti, de ezt csak kicsit engedte szabadjára Titusz előtt, hiszen  Pati erősködött, hogy gyalog menjenek haza. Titusz fogadott Patival mennyi idő lesz a hazaút és Titusz nyert. Titusz mindig nyer.

Másnap reggel Pati arra ébredt, hogy a sátrat ellepték a hangyák. Mivel Titusz még aludt, Patinak volt ideje megfigyelni, hogy az okos kis hangyák, hogyan fedezték fel a szúnyogháló apró lehetőségeit. Tömött sorokban mászkáltak fel-alá a meleg sátorfalon, majd a meneteléstől kifáradva, le-le pottyantak, egyenesen Pati arcára. Pati ettől hisztit kapott és felháborította, hogy Titusz mindeközben mélyen és jóízűen szundikál. Felszólította Tituszt, hogy rendezze a helyzetet. Titusz nyújtózott egyet, átölelte a hisztis Patit – “Rinyálj csak kicsim az olyan izgató!”- mormogta és továbbaludt…

Pati csak akkor enyhült meg a hangyák iránt, mikor a sátorból kimászva látta, hogy az éjszaga folyamán szorgosan leeszegették a döglött halat a papucsáról, amit egyébként az indulás reggelén vásárolt, hogy kellőképpen csini legyen a lába  a Balaton parton is. Ezen a reggelen Pati kapott sütit, a parton ücsörögve kávézgattak. A délelőtt ezzel telt,Titusz és Pati sütkérezett, Pati sokat beszélt, Titusz hallgatta, nézték a vizet.

 

illusztrációk: Jobbágyi Gabriella

 

Pati Titusz ölében feküdt, Titusz a karját simogatta. Mivel Titusz a vasárnap délutánt már szereti otthon tölteni, ezért korán elkezdtek készülődni. Amíg Pati zuhanyozott, Titusz lebontotta és összerakta a kis piros sátrat. Pati hajat is mosott és bekenegette magát testápolóval, Titusz addig összecsomagolt magának. Pati kiválasztotta miben utazzon haza, Titusz pedig összecsomagolt Patinak is. Közben Pati arra is szakított időt, hogy fényképezze a serényen dolgozó Tituszt. Titusz kisgatyában és a fejére csavart törülközővel munkálkodott, felvillanyozta a látvánnyal Patit.

Egy buszmegálló melletti kis vendéglőben ebédeltek. Félbehajtott zöldséges pizzát és palacsintát. Pati kapott kávét is az automatából. A hazaút Pati feladata volt. Egy jó félórát telefonálgatott a fűben ülve, otthon Pati egész családja a menetrendet tanulmányozta. Egy Zágrábból jövő vonatot talált, büszke volt magára. A vonat mire a Balatonhoz ért már dugig megtelt, csak állóhely volt. Titusz keresett egy ablakot, lehúzta és odaálltak. Titusz egészen Budapestig ölelgette Patit.

 

A bejegyzés előző részét itt olvashatjátok.

 
[facebook_like_button]

Egy hozzászólás “Titusz és Pati Balatonon Vol II.” bejegyzéshez

Szólj hozzá!